Merchandising
Promotion
Sales
Versiunea in Romana English Version

Blog

FMCG Marketing & Distributie companie specializata in servicii externalizate de vanzari, merchandising si promovare, cu experienta relevanta in retail, va tine la curent cu cele mai noi stiri si practici in domeniu. Intr-o industrie competitiva precum cea a retailului, cunoasterea solutiilor disponibile pentru promovarea produselor dvs. este esentiala in alegerea celor mai eficiente servicii de merchandising si promovare.

Urmareste cele mai noi stiri despre merchadising precum si beneficiile generate de serviciile de retail audit, sales force, promotion pe blogul FMCG Marketing & Distributie. 

 

 

Merchandisingul, o necesitate pentru cresterea vanzarilor

Merchandisingul, o necesitate pentru cresterea vanzarilor

Marti, 06 2016

 

O afacere care se bazeaza pe vanzari poate creste volumul acestora si gradul de implicare al clientilor cu ajutorul unei strategii de merchandising bine pusa la punct. Suma practicilor legate de pozitionarea, aranjarea si ambalarea produselor, merchandisingul reprezinta o metoda eficienta de a implica si inspira cumparatorii.

Serviciile de merchandising oferite de FMCG Marketing & Distributie sunt potrivite pentru toti retailerii ce doresc fie sa intre pe piata locala sau nationala, fie sa atraga mai multi clienti pentru produsele lor. Serviciile noastre se bazeaza pe solutii si programe potrivite pentru toate magazinele din retelele de tip IKA, NKA si LKA din Romania.


Ce este merchandisingul?

O strategie eficienta de merchadising se refera la mult mai mult decat pozitionarea corecta a produselor. Un merchandising eficient adapteaza strategiile pentru cresterea vanzarilor insa in acelasi timp pastreaza cele mai importante componente vizuale pentru a satisface nevoile clientului. De cele mai multe ori nu este de ajuns ca produsele sa se afle in cel mai potrivit loc. Ele trebuie sa se afle la locul potrivit la momentul potrivit, corect semnalizate prin POSM-uri potrivite si, mai mult decat atat, sa fie disponibile intr-o cantitate suficienta, la un pret corect.

Strategiile bine alese de merchandising contribuie atat la cresterea vanzarilor cat si la fidelizarea clientilor. Specialistii companiei FMCG Marketing & Distributie va ofera servicii complete de merchandising, dedicate eficientizarii modului in care produsele companiei dumneavoastra sunt prezentate in marile lanturi de retail din tara.


Importanta merchandisingului pentru retaileri

Merchandisingul isi face simtite efectele de la prima impresie. Ofertele speciale pot aduce vanzari suplimentare insa este important ca acestea sa fie corect semnalizate si expuse intr-un mod potrivit: caractere lizibile, de o marime potrivita, pozitionate in puncte cheie pe raft sau in zonele special amenajatein magazin.

O strategie eficienta de merchandising pentru un produs aflat in gama unui lant de retail trebuie sa poata raspunde la urmatoarele intrebari:

-spatiul dedicat produsului este plasat intr-o zona corespunzatoare in magazin?

-logo-ul, anunturile si materialele promotionale sunt suficient de lizibile?

-accesul la raft este ingreunat de diverse impedimente?

-amplasare produselor este realizata eficient si conform planogramei?

-produsele sezoniere beneficiaza de o pozitionare corespunzatoare?

- stocul este complet si pretul este corespunzator?

Planul de merchandising poate fi adaptat nevoilor retailerului, iar o strategie potrivita nu inseamna neaparat schimbari majore. Schimbarile mici pot avea un impact semnificativ si ii pot oferi clientului o experienta noua, placuta.

 

FMCG Marketing&Distributie va poate oferi servicii complete de merchandising la nivel local sau national. Compania noastra utilizeaza un sistem intern de evaluare a calitatii serviciilor de merchandising pentru ca dumneavoastra sa va puteti ghida afacerea in functie de indicatori de performanta specifici.