Merchandising
Promotion
Sales
Versiunea in Romana English Version

Blog

FMCG Marketing & Distributie companie specializata in servicii externalizate de vanzari, merchandising si promovare, cu experienta relevanta in retail, va tine la curent cu cele mai noi stiri si practici in domeniu. Intr-o industrie competitiva precum cea a retailului, cunoasterea solutiilor disponibile pentru promovarea produselor dvs. este esentiala in alegerea celor mai eficiente servicii de merchandising si promovare.

Urmareste cele mai noi stiri despre merchadising precum si beneficiile generate de serviciile de retail audit, sales force, promotion pe blogul FMCG Marketing & Distributie. 

 

 

Cand e bine sa apelezi la externalizarea fortei de vanzari?

Cand e bine sa apelezi la externalizarea fortei de vanzari?

Joi, 22 2016

 Cand e bine sa apelezi la externalizarea fortei de vanzari?

Externalizarea fortei de vanzari poate fi foarte potrivita pentru acele companii in cadrul carora nu exista un birou de vanzari permanent. Aceasta metoda poate fi utilizata pentru a efectua vanzari la nivel local, regional si, in unele cazuri, si la nivel national.

O echipa externa are avantajul de a fi formata din profesionisti cu experienta care va pot asista in crearea unei strategii targetate si competitive in momentul in care compania are nevoie sa implementeze o schimbare in politica de vanzari. De asemenea se aplica foarte bine companiilor mici si mijlocii care nu isi permit sa investeasca intr-un departament intreg de vanzari.

 

FMCG Management pune la dispozitia clientilor sai o echipa de vanzari cu experienta ce va poate ajuta in activitatile specifice pentru preluarea, negociarea si transmiterea comenzilor.

 

Departamentul de vanzari extern

Echipa de reprezentanti de vanzari a unei companii poate fi subcontractata pentru anumite perioade de timp si pentru a implementa o strategie de vanzari potrivita unui produs specific. Cel mai important avantaj asociat cu o colaborare cu un reprezentant de vanzari extern este reducerea costurilor asociate cu intretinerea si managementul unui intreg departament de vanzari in cadrul companiei. La acestea de adauga experienta si conexiunile in care fiecare om de vanzari investeste ani la rand.

 

Specialistii nostri din cadrul FMCG Sales va pot ajuta cu numeroase servicii in cazul in care doriti externalizarea echipei de vanzari, printre care se numara:

-          Preluarea si transmiterea comenzilor;

-          Negocierea contractelor (in cazul in care este necesar);

-          Rapoarte saptamanale privind situatia stocurilor produsului.

 

Avantajele externalizarii departamentului de Vanzari

Externalizarea departamentului de vanzari poate fi o alegere potrivita pentru orice tip de companie insa acest lucru poate fi cu atat mai avantajos daca firma este un start-up sau o companie in dezvoltare. Un avantaj important pentru companiile care aleg sa externalizeze forta de vanzari este acela ca pot planifica un buget exact pentru acest tip de operatiuni, in cazul in care este necesar un plan de vanzari dedicat.

Companiile apeleaza la externalizarea fortei de vanzari pentru a:

-          micsora costurile de angajare: reprezentantul de vanzari extern nu este un angajat permanent pentru care compania plateste taxele aferente;

-          reducerea serviciilor administrative asociate cu existenta unui departament de vanzari permanent;

-          reducerea costurilor de training pentru reprezentantii de vanzari interni;

-          acces la o echipa de profesionisti cu experienta;

-          cresterea volumului de vanzari;

-          Accesul la o plaja mai larga de oportunitati prin conexiunile pe care un om de vanzari cu experienta le are deja.

FMCG Management va ofera nu numai servicii pentru externalizarea vanzarilor ci si programe complete de retail audit. Pentru a completa partea de vanzari, departamentele noastre de merchandising si promovare in magazine va stau de asemenea la dispozitie.Va rugam sa ne contactati pentru mai multe detalii referitoare la serviciile noastre si o oferta personalizata pentru nevoile afacerii dumneavoastra.